Opdrachtgevers overzicht 2018

Naast microbioloog, schrijver en columnist ben ik ook gewoon ondernemer. Ik verdien geld met lezingen en optredens voor allerlei organisaties. Ik vind het belangrijk om inzicht te geven in de verschillende bronnen van inkomsten en hoeveel van het totaal uit verschillende industrieën afkomstig is.

Ik heb alle opdrachten naar eigen inzicht gecategoriseerd. Voor een optreden onder de categorie ziekenhuizen en artsengezelschappen werd er één bedrag via een farmaceutisch bedrijf overgemaakt, dat reken ik onder “ziekenhuizen/artsen”. Boeren van NL laat ik onder “landbouw” vallen, ook al is het in samenwerking met Rabobank. Bij andere twijfelgevallen kies ik voor de categorie “bedrijfsleven”, zoals bij Grip op je Vermogen, (georganiseerd door ING en Elsevier Weekblad), of opdracht voor Huis van de Voeding, (samenwerking tussen bedrijfsleven en universiteiten). Alle bedragen zijn exclusief BTW, exclusief reiskosten en exclusief de administratiekosten van boeking- en sprekersbureaus.

Duidelijk is dat columns en boeken net als vorig jaar ongeveer éénderde van mijn inkomsten vormen. Afgelopen jaar heb ik wel meer lezingen en optredens gedaan voor bibliotheken, stichtingen en universiteiten. Ik ontving ook een ZEZ-uitkering van het UWV.

Agrifirm
AMBO Anthos
Amsterdamse Onderwijsgala
AVROTROS
Bibliotheek Eemland Woudenberg
Bibliotheek Den Bosch
Bibliotheek Deventer
Bibliotheek Eindhoven
Boeren van NL (Rabobank)
CITO
Congres Experimentele Plantwetenschappen
CPNB
Dr Falk Pharma Benelux (nascholing gastro-enterologen)
Erasmus MC
Food Policy netwerk
Grip op je Vermogen (ING/Elsevier)
HAN Hogeschool
Human Factor TV (programma “M”)
IFFI netwerk
Lira
LTO Noord afdeling Zuid Twente en West Twente
NCV/NAV/NVZ
Nederlandse vereniging voor radiotherapie en oncologie
NIBI
NRC
Prometheus
Reframing studio
Rijksuniversiteit Groningen
Seed Valley
Spaarne Gasthuis
St. Anthoniusziekenhuis
Tradelio groep
TU Eindhoven
TUA West
Unilever
Universiteit Utrecht
Universiteit Wageningen
Universiteitsmuseum Groningen
Voedingsdagen kinderartsen
Willem Drees stichting

Comments are closed.