Schenken

Tags: ,

Het is lastig kiezen tussen de prostaatkankerbestrijding, voedselbanken, kunstprojecten, zielige Somalische honden, zielige Somalische mensen. Het is december, ik lijd aan een warm hart maar waar moet ik in godsnaam mijn geld aan schenken? Ik kan schoon drinkwater aanschaffen, klamboes, aids-medicatie. Ik kan aan Wikipedia doneren om de site onafhankelijk en gratis online te houden zodat iedereen met een internetaansluiting over alle kennis ter wereld kan beschikken. Ook best een goed doel.

Iedereen heeft geld nodig. Zelfs de BKB Academie vraagt om uw bijdrage. De BKB Academie is een soort school voor hoogopgeleide schattige politiek correcte atheïstische D66-jongetjes en -meisjes. Zij hebben uw bijdrage nodig voor hun reis naar Amerika om de verkiezingscampagnes te volgen. Dat vinden ze interessant. Hoe de rest van de wereld van die reis profiteert is onduidelijk, maar het zou jammer zijn als het allemaal niet door kon gaan. Uw donatie is ook daar keihard nodig!

Ik ben het een beetje verleerd, het schenken. In vorige jaren schonk ik wel een iets, aan Serious Request, of Haïti, of Darfur, maar dan verdubbelde de overheid dat bedrag. Heel genereus, met belastinggeld. Dat vond ik dubbelop dus nam ik me voor om maar de helft te geven, en later schonk ik, op anderhalve liter bloed per jaar na, helemaal niets meer. De overheid nam die taak op zich. Die nam mijn geld en gaf het aan arme mensen, zieke mensen, oude mensen, onrechtvaardige behandelde mensen, gevluchte mensen, werkeloze mensen en misschien ook wel een beetje aan lieve BKB-kinderen die héééél graag twee weken naar Amerika willen.

Maar nu dit kabinet bezuinigt op liefdadigheid, neem ik dat warme gevoel dat schenken oplevert graag weer op me. Ik heb de site bekeken, het lijken mij stuk voor stuk goede mensen, intelligent, succesvol en de meeste zijn ook nog eens heel knap, zag ik. Ze gaan overduidelijk stuk voor stuk hele mooie carrières tegemoet. En ach, als ik ze nou echt heel gelukkig kan maken met een beetje geld, dan kunnen die aids-baby’s toch wel een jaartje wachten? Ik krijg er nu al een warm gevoel van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *